28 Nisan 2017 Cuma

Havuç Çorbası

HAVUÇ  ÇORBASI
HAVUÇ  ÇORBASI ile ilgili görsel sonucu


MALZEMELER
3adet orta boy havuç 
1 adet büyük boy taze soğan
1/2 su bardağı pirinç
5 su bardağı  sıcak tavuk suyu
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağ
1 top yeni bahar
1 top ardıç tohumu
1 diş sarımsak
1 top karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Soğanları çok iri olmamakla beraber gelişigüzel doğrayın. Sıvıyağı kızdırdığınız tencereye soğanları ekleyin ve sotelemeye başlayın.1-2 dakika sonra tereyağını da ekleyin. Hemen ardından aynı soğanlar gibi çok iri olmayan ama gelişigüzel doğranmış havuçları ekleyin.1 dakika kadar soteledikten sonra pirinci ekleyip söyle bir çevirin ve sıcak tavuk suyunu ekleyin.Tavuk suyunu ekledikten sonra minik bir tülbentin içine hafif ezilmiş 1 diş sarımsağı,  kırılmış top karabiberi, kırılmış top yenibaharı ve kırılmış top ardıçı koyup, bir iple bağlayıp çorbanın içine atın.Su kaynamaya başlayınca altını kısın ve tıkırdamaya alın.Havuçlar iyice yumuşayıp, pirinçler pişinceye dek tıkırdamada pişmeye devam etsin.Herşey iyice piştikten sonra, baharat kesesini çıkarıp, parçalayıcı yardımıyla çorbayı pürüzsüz hale getirin.Son olarak tuzunu da ekleyip, çorbanızı afiyetle yiyebilirsiniz.

AFİYET OLSUN !!!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Emin Taşkın