28 Nisan 2017 Cuma

Avokadolu ve Ispanaklı Fettucini

Avokadolu ve Ispanaklı Fettucini
İlgili resim

MALZEMELER
1 paket fettucini makarna
1 adet avakado
1 diş sarımsak 
250 gram ıspnak 
1 yemek kaşığı limon suyu
1/2  su bardağı çekilmiş badem
1/2 su bardağı rendelenmiş  
pecorino romona peyniri
3/4 su bardağı haşlanmış makarna suyu
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

YAPILIŞI
Makarnayı derin bir tencerede, paketin üzerinde yazdığı şekilde pişirin.Makarna pişerken sosu hazırlamak için öncelikle ıspanakları bol suyla yıkayın, avokadoyu kesip soyun, sarımsağı soyun.Bir mutfak robotuna çekirdeği çıkarılıp, kabuğu soyulmuş avokadoyu koyun ve üzerine hemen 1 yemek kaşığı limon suyunu gezdirin. Böylece avokado kararmayacak ve yeşil rengini koruyacaktır.Avokado ve limon suyu koyduğunuz mutfak robotuna zeytinyağı hariç diğer tüm malzemeleri ekleyin.Tüm malzemeleri robotta tamamen birbirine karışana dek çekin.Makarnayı pişirme süresinin sonunda ( yaklaşık 6 dakika) süzün ve makarnayı haşladığınız sudan 1 su bardağı kadarını ayırın. Ayırdığınız bu suyu da mutfak robotunda hazırladığınız karışıma ekleyin ve bir süre daha çekin.Süzdüğünüz makarnanın üzerine zeytinyağını gezdirin ve hazırladığınız sosla karıştırın.Üzerine ince çekilmiş badem ve rendelenmiş peynir ekleyerek sıcak sıcak servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Emin Taşkın