HARDAL SOSLU FIRIN
MALZEMELER
4 Fileto Somon
1,5yemek kaşığı bal
1,5 yemek kaşığı hardal
3 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı limon suyu
1 yemek kaşağı ince doğranmış dere otu
1 çay kaşığı tuz
Nasıl Yapılır?
Bir kasenin içinde balı, hardalı, ince doğranmış sarımsakları, yemek kaşığı zeytinyağını, limon suyunu,tuzu ve ince doğranmış dereotunu güzelce karıştırın.Bir fırın tepsisinin zeminine pişirme kağıdı yayın ve somonları üstüne yerleştirin.Kalan iki yemek kaşığı zeytinyağını somonların her yerine iyice sürün. Hazırladığınız sosu balıkların üzerine güzelce yayın.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 8-10 dakika pişirin.Yanında limon ve dereotuyla servis edin.
.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder