28 Nisan 2017 Cuma

Tavuk Güveç

Tavuk Güveç

Tavuk Güveç ile ilgili görsel sonucu

Malzemeler

  • 1,5 kg’lık bütün tavuk veya baget,
  • 2 adet iri patates,
  • 4-5 adet sivri biber,
  • 1 baş sarımsak,
  • 1 adet iri soğan,
  • 3 adet patlıcan,
  • 1 yemek kaşığı acı biber salçası,
  • 1 tatlı kaşığı kekik,
  • 1 t kaşığı pul biber,
  • 1 çay bardağı zeytinyağı veya sıvı yağı,
  • Su,
  • Tuz,
  • Yarım litre su (2,5 su bardağı),
  • Kimyon (isteğe göre).

Tavuk Güveç Yapılışı

Güvece sırasıyla iri parçalanmış tavuğu veya bagetleri, küp doğranmış patatesleri, alaca soyup küp doğradığımız patlıcanları, iri doğranmış soğanı, biberleri ve sarımsakları güvece yerleştirelim.
Bir kaseye sıvı yağı, salçayı, baharatları (tercihe göre değişebilir) ve suyu koyup iyice karıştıralım.
Hazırladığımız sosu güvece ilave edelim.
Güvecin kapağını kapatalım yoksa üzerine yağlı kağıt serip kapatalım.
Ocakta veya önceden ısıtılmış 200° fırında sebzeler yumuşayana kadar 1,5-2 saat pişirelim.
Tavuk Güveci sıcak sıcak servis yapalım.
Not: Sebzeler çökünce, sebzelerin üzerini geçmeyecek şekilde sıcak su ilavesi yapıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Emin Taşkın