12 Ocak 2017 Perşembe

KARAMEL SOSLU VE DONDURMALI AYVA TATLISI

KARAMEL SOSLU VE DONDURMALI AYVA TATLISI

Karamel soslu ve dondurmalı ayva tatlısı



Karamel soslu ve dondurmalı ayva tatlısı tarifi için malzemeler
  • 500 g toz şeker
  • Yarım litre su
  • 1 ince dilim limon
  • 2 ayva
  • 6 milföy hamuru 
Karamel sos için
  • 1 çay bardağı esmer toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı krema
  • 1 tatlı kaşığı su 
Üzeri için
  • 30 g vanilyalı dondurma
  • 1 dal taze nane
Karamel soslu ve dondurmalı ayva tatlısı hazırlanışı
  • Toz şeker, su ve limon dilimini bir sos tenceresine alın. Karıştırarak kaynatın. Ayvaların kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkartın. Ortadan ikiye bölün ve kaynayan şekerli suyun içine ekleyip pişirin. 
  • Milföy hamurunu bir merdane yardımıyla inceltin. Yuvarlak bir kurabiye kalıbıyla parçalar kesip çatalla delikler açın. Pişen ayvaları ince dilimleyip milföy hamurlarının üzerine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırına 15-20 dakika pişirin. 
  • Karameli hazırlamak için esmer toz şekeri bir sos tenceresine alın. Şeker tamamen eriyip karamelize oluncaya kadar kısık ateşte pişirin. Şeker karamelize olmaya başlayınca tereyağını ekleyin ve eriyene kadar karıştırın. Ardından su ve kremayı ilave edip hızlıca karıştırın ve ocaktan alın. 
  • Pişen ayvaları fırından alıp üzerine karamel sos gezdirin. Üzerlerine birer top vanilyalı dondurma ilave edin. Nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Emin Taşkın