TRUFFLE DONDURMA

Truffle dondurma tarifi için malzemeler
Malzemeler
- 200 ml krema
- 150 gr kek
- 250 gr bitter çikolata
Üst kaplaması için
- 200 gr bitter çikolata
Sunum için
- Antep fıstıklı
- Çilekli ve çikolatalı dondurma
- Külah
- Yassı ahşap çubuklarTruffle dondurma hazırlanışı
Kremayı bir sos tenceresine alıp ısıtın. Doğranmış çikolataları ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın. Keki mutfak robotunda ufalayıp çikolataya ekleyin ve soğumaya bırakın. Oda ısısına geldiğinde buzdolabına alıp iyice soğumasını sağlayın. Diğer yanda üzerini kaplamak için ayırdığımız çikolatayı küçük parçalara bölerek benmari usulü eritin ve ılınmaya bırakın. Buzdolabından çıkardıktan sonra büyük bir parça alıp elinizde şekil verin ve yassı çubuklara batırın. Çubuklardan tutup eritilmiş çikolataya batırın ve formlarının bozulmaması için köpük bir bloğa batırıp buzlukta donmalarını sağlayın. Donduktan sonra servis yapın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder