MUZLU CRUMBLE
Muzlu crumble tarifi için malzemeler
- 140 gr un
- 1 tutam tuz
- Yarım su bardağı ceviz içi
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 3 yemek kaşığı esmer şeker
- 2 tutam tarçın
- 50 gr yulaf ezmesi
- 100 gr tereyağı (soğuk ve küp doğranmış)
- 4 muz
- 4 yemek kaşığı karamel sos
Muzlu crumble hazırlanışı
Fırını 180 dereceye ayarlayın. Muzları dilimleyip yağlanmış fırın kaplarına yerleştirin. Üzerine cevizleri serpiştirin. Karamel sos gezdirin. Un, tuz, toz şeker, esmer şeker, tarçın ve yulaf ezmesini bir kapta harmanlayın. Tereyağını ekleyip parmak uçlarınızla uflayarak yoğurun. Karışımı muzların üzerine serpiştirin ve fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra krema/dondurma ve karamel sos ile servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder