10 Aralık 2016 Cumartesi

Samsa

Samsa 


SamsaMalzemeler                                       
Hamur için: 
250 gram un 
1 çorba kaşığı yoğurt 
1 su bardağı su 
1/4 çay kaşığı kabartma tozu 
125 gram tereyağı 
Yarım tatlı kaşığı tuz 

Harç için: 
250 gram kıyma 
3 adet soğan 
1/4 su bardağı su 
Tuz 
Karabiber 

Samsa Yapılışı
1 HARÇ için kıyma, blenderden geçirilmiş soğan, su, karabiber ve tuzu karıştırın.

2 Hamur için un, yoğurt, su, kabartma tozu ve tuzu yoğurup, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. İnce olacak şekilde açın. Üzerine eritilmiş tereyağı sürüp, rulo şeklinde sarın. İki parmak genişliğinde kesip, her bir parçanın ortası bombeli kalacak şekilde elinizle bastırın, daha sonra merdane ile inceltin.

3 Hamurları ters çevirip, ortalarına kıymalı harçtan koyun. Bohça gibi kapatın. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirip, üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Emin Taşkın