10 Aralık 2016 Cumartesi

Pay De Pera .

Pay De Pera 
Pay De Pera . ile ilgili görsel sonucu


Malzemeler
1 su bardağı + 4 çorba kaşığı tozşeker 
1 adet yumurtanın akı 
1 su bardağı un 
Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı 
3 adet armut 
1 adet çubuk tarçın 
Servis için: 
Dondurma .

Pay De Pera Yapılışı.
TOZŞEKER, yumurta akı, un ve eritilmiş tereyağını derin bir kapta karıştırın. Azar azar su ekleyip, kıvamlı bir hamur elde edin. Ayrı bir yerde dilimlenmiş armudu tarçınla birlikte pişirin. İki adet küçük boy güveç kabına hamurları pay edin. Ortalarını hafif açıp, armut yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirin. Dondurmayla servis yapın..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Emin Taşkın