10 Aralık 2016 Cumartesi

Kadayıflı Tavuk Göğsü.


Kadayıflı Tavuk Göğsü Kadayıflı Tavuk Göğsü . ile ilgili görsel sonucu

Malzemeler.
250 gram tel kadayıf+1 su bardağı ufalanmış kadayıf 
5 çorba kaşığı tozşeker 
1 kg soğuk süt 
4 çorba kaşığı tepeleme un 
1 adet yumurta 
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu 
1 tatlı kaşığı tereyağı .
Kadayıflı Tavuk Göğsü Yapılışı.

250 gram kadayıfı fırın tepsisine incecik yayın. Kızarana dek pişirip soğuması için kenara alın. Daha sonra kadayıfı ufalayıp, 2 çorba kaşığı tozşekerle karıştırın. Ayrı bir yerde soğuk süt, un, kalan tozşeker, yumurta, rendelenmiş limon kabuğu ve 1 su bardağı ufalanmış kadayıfı koyu bir muhallebi kıvamı alana dek pişirin. Tereyağını ekleyip, karışım sıcakken 10 dakika mikserle çırpın. Fırın kabını ıslatıp, karışımı kaba boşaltın. 1 gece buzdolabında dinlendirin. Tabağa ters çevirip, çıkarın. Üzerine, kadayıflı tozşeker karışımını serpip servis yapın..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Emin Taşkın