10 Aralık 2016 Cumartesi

Deniz Mahsulleri Tacos


                                                            Deniz Mahsulleri Tacos 


Deniz Mahsulleri Tacos . ile ilgili görsel sonucu



Malzemeler




4 adet jum­bo ka­ri­des
4 adet de­niz ta­ra­ğı
2 adet fi­le­to bar­bun­ya ba­lı­ğı
4 çor­ba ka­şı­ğı Ja­pon pi­rin­ci
1 çor­ba ka­şı­ğı kı­zar­mış su­sam
1 çor­ba ka­şı­ğı is­ti­rid­ye sos
2 çor­ba ka­şı­ğı pi­rinç sir­ke­si
1 çor­ba ka­şı­ğı toz­şe­ker
2 su bar­da­ğı su
4 adet la­vaş ek­me­ği
Bir de­met renk­li sa­la­ta yap­rak­la­rı
1 çay ka­şı­ğı su­sam ya­ğı
1 çor­ba ka­şı­ğı so­ya so­su
Tuz,
ka­ra­bi­ber
Man­go sal­sa sos için:
1 adet man­go (küp doğ­ran­mış)
1 adet kır­mı­zı so­ğan
1 adet ta­ze kiş­niş
1 çor­ba ka­şı­ğı zey­tin­ya­ğı 

Deniz Mahsulleri Tacos Yapılışı.

PİRİNÇ sirkesi ve tozşekeri su ile birlikte kaynatın. İçine Japon pirinci, tuz ve karabiber ilave edip, kısık ateşte pirinçler suyunu çekene dek pişirin. Islak bir bezle pişen pirinçlerin üzerini örtün. Lavaş ekmekleri nescafe tabağıyla (ya da o büyüklükte bir kalıpla) kesip ikiye katlayın ve kızgın yağda pişirin. İçlerine pişmiş pirinçleri koyup, hazır vaziyette bekletin. Jumbo karidesler, deniz tarağı ve barbunya balığı filetoları teflon tavada pişirin. Üzerlerine susam ve istiridye sos ekleyin. Küp doğranmış mango, kırmızı soğan ve kişniş yapraklarını blendırdan geçirerek salsa sos yapın. Servis tabağına sırası ile lavaş ekmekleri, üzerlerine karides, deniz tarağı ve barbunya balıkları dizin. Taze salata yapraklarını susam yağı ve soya sosuyla karıştırıp, mango salsa ile servis yapın..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Emin Taşkın