Malzemeler
4 adet jumbo karides
4 adet deniz tarağı
2 adet fileto barbunya balığı
4 çorba kaşığı Japon pirinci
1 çorba kaşığı kızarmış susam
1 çorba kaşığı istiridye sos
2 çorba kaşığı pirinç sirkesi
1 çorba kaşığı tozşeker
2 su bardağı su
4 adet lavaş ekmeği
Bir demet renkli salata yaprakları
1 çay kaşığı susam yağı
1 çorba kaşığı soya sosu
Tuz,
karabiber
Mango salsa sos için:
1 adet mango (küp doğranmış)
1 adet kırmızı soğan
1 adet taze kişniş
1 çorba kaşığı zeytinyağı
4 adet deniz tarağı
2 adet fileto barbunya balığı
4 çorba kaşığı Japon pirinci
1 çorba kaşığı kızarmış susam
1 çorba kaşığı istiridye sos
2 çorba kaşığı pirinç sirkesi
1 çorba kaşığı tozşeker
2 su bardağı su
4 adet lavaş ekmeği
Bir demet renkli salata yaprakları
1 çay kaşığı susam yağı
1 çorba kaşığı soya sosu
Tuz,
karabiber
Mango salsa sos için:
1 adet mango (küp doğranmış)
1 adet kırmızı soğan
1 adet taze kişniş
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Deniz Mahsulleri Tacos Yapılışı.
PİRİNÇ sirkesi ve tozşekeri su ile birlikte kaynatın. İçine Japon pirinci, tuz ve karabiber ilave edip, kısık ateşte pirinçler suyunu çekene dek pişirin. Islak bir bezle pişen pirinçlerin üzerini örtün. Lavaş ekmekleri nescafe tabağıyla (ya da o büyüklükte bir kalıpla) kesip ikiye katlayın ve kızgın yağda pişirin. İçlerine pişmiş pirinçleri koyup, hazır vaziyette bekletin. Jumbo karidesler, deniz tarağı ve barbunya balığı filetoları teflon tavada pişirin. Üzerlerine susam ve istiridye sos ekleyin. Küp doğranmış mango, kırmızı soğan ve kişniş yapraklarını blendırdan geçirerek salsa sos yapın. Servis tabağına sırası ile lavaş ekmekleri, üzerlerine karides, deniz tarağı ve barbunya balıkları dizin. Taze salata yapraklarını susam yağı ve soya sosuyla karıştırıp, mango salsa ile servis yapın..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder