14 Aralık 2016 Çarşamba

Paris Brest

Paris Brest 


Paris Brest ile ilgili görsel sonucu

Malzemeler:


Paris Brest Hamuru için:
  • 100 gr süt
  • 100 gr su
  • 150 gr  tereyağı
  • 200 gr un
  • 4 adet yumurta
Kreması için:
  • 250 gr süt
  • 45 gr toz şeker
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 çubuk vanilya
  • 30 gr nişasta
Fındık Pralin için:
  • 50 gr toz şeker
  • 50 gr fındık unu
  • 4 yemek kaşığı süt kreması
Pastacı kremasını açmak için:
  • 100 ml süt kreması (yarım paket)
Yapılışı:
  1. Su, süt ve yağı çelik tencereye alın, su kaynamadan önce yağın iyice erimesi için karıştırın, hemen unu ekleyin.
  2. Topaklanmaması için tahta bir kaşıkla ya da spatula ile sürekli karıştırın. Bu şekilde hamurunuz toparlanacak. Ara vermeden 1-2 dakika kadar kısık ateşte karıştırmaya devam edin, hamur kendini tenceren kurtarıp toparlanınca ocaktan alın.
  3. Üzerine yumurtaları tek tek ekleyerek mikserle çırpın (yumurtaların bir anda pişmemesi için mutlaka tek tek ekleyin.)
  4. Yumuşak ve yapışkan bir hamur elde ettiğinizde hamurunuzu duy takılı krema sıkma torbasına alın.
  5. Krema torbasındaki hamuru yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine 3 cm. aralıklarla 8-9 santimlik çapında daireler oluşturacak şekilde sıkın. (İsteğe göre hamur üstüne file badem serpin)
  6. 220 derece önceden ısıtılmış fırında 8 dakika kadar pişirin. Fırının ısısını 180 dereceye düşürerek 10 dakika daha pişirin.
  7. Pişen hamurları fırından alın ve tamamen soğuyuncaya kadar dinlendirin.
  8. Soğuyan hamurları bir yanından enine doğru iki parçaya bölün.
 (Pastacı Kreması) Yapılışı:
  1. Sütü tencereye alın içine şekerin yarısını ilave ederek çırpın.
  2. Yumurta sarılarını, nişasta şekerin kalan yarısı ile çırpın ve kaynayan süte ılıştırarak (temperleyerek) ilave edin.
  3. Koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Muhallebi kıvamı alınca ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  4. Pralin için şekeri kalın tabanlı küçük bir sos tenceresine alın. Şeker karamelize olunca içine fındık ununu ekleyin ve hızlıca karıştırın.
  5. Sıcak karışıma dikkatlice kremayı ileva edin ve hızlıca karıştırın.
  6. Hazırladığınız pralinden 3 yemek kaşığı kadar pastacı kremasına ilave edin ve karıştırarak soğuması için dinlendirin. Oda sıcaklığına gelince Üzerine yapışacak şekilde streç ile kapatın (kontak streç) ve buzdolabına alın ve dinlenmeye bırakın.
  7. Yarım paket süt kremasını (100ml) katılaşıncaya kadar mikserde çırpın. Dolaptan aldığınız pastacı kremasının yarısını başka bir kasede çırparak yumuşatın.
  8. Çırptığınız süt kremasını pastacı kremasına ilave edin ve 2-3 dakika kadar çırparak hafif ve topaksız bir krema elde edin.
  9. Hazırladığınız kremayı tırtıklı duy taktığınız krema torbasına alın.
  10. Kestiğiniz paris brestlerin tabanına hazırladığınız kremayı sıkın ve tavanlarını koyarak pudra şekeri serperek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Emin Taşkın