Paris Brest

Malzemeler:
Paris Brest Hamuru için:
- 100 gr süt
- 100 gr su
- 150 gr tereyağı
- 200 gr un
- 4 adet yumurta
Kreması için:
- 250 gr süt
- 45 gr toz şeker
- 1 yumurtanın sarısı
- 1 çubuk vanilya
- 30 gr nişasta
Fındık Pralin için:
- 50 gr toz şeker
- 50 gr fındık unu
- 4 yemek kaşığı süt kreması
Pastacı kremasını açmak için:
- 100 ml süt kreması (yarım paket)
Yapılışı:
- Su, süt ve yağı çelik tencereye alın, su kaynamadan önce yağın iyice erimesi için karıştırın, hemen unu ekleyin.
- Topaklanmaması için tahta bir kaşıkla ya da spatula ile sürekli karıştırın. Bu şekilde hamurunuz toparlanacak. Ara vermeden 1-2 dakika kadar kısık ateşte karıştırmaya devam edin, hamur kendini tenceren kurtarıp toparlanınca ocaktan alın.
- Üzerine yumurtaları tek tek ekleyerek mikserle çırpın (yumurtaların bir anda pişmemesi için mutlaka tek tek ekleyin.)
- Yumuşak ve yapışkan bir hamur elde ettiğinizde hamurunuzu duy takılı krema sıkma torbasına alın.
- Krema torbasındaki hamuru yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine 3 cm. aralıklarla 8-9 santimlik çapında daireler oluşturacak şekilde sıkın. (İsteğe göre hamur üstüne file badem serpin)
- 220 derece önceden ısıtılmış fırında 8 dakika kadar pişirin. Fırının ısısını 180 dereceye düşürerek 10 dakika daha pişirin.
- Pişen hamurları fırından alın ve tamamen soğuyuncaya kadar dinlendirin.
- Soğuyan hamurları bir yanından enine doğru iki parçaya bölün.
(Pastacı Kreması) Yapılışı:
- Sütü tencereye alın içine şekerin yarısını ilave ederek çırpın.
- Yumurta sarılarını, nişasta şekerin kalan yarısı ile çırpın ve kaynayan süte ılıştırarak (temperleyerek) ilave edin.
- Koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Muhallebi kıvamı alınca ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
- Pralin için şekeri kalın tabanlı küçük bir sos tenceresine alın. Şeker karamelize olunca içine fındık ununu ekleyin ve hızlıca karıştırın.
- Sıcak karışıma dikkatlice kremayı ileva edin ve hızlıca karıştırın.
- Hazırladığınız pralinden 3 yemek kaşığı kadar pastacı kremasına ilave edin ve karıştırarak soğuması için dinlendirin. Oda sıcaklığına gelince Üzerine yapışacak şekilde streç ile kapatın (kontak streç) ve buzdolabına alın ve dinlenmeye bırakın.
- Yarım paket süt kremasını (100ml) katılaşıncaya kadar mikserde çırpın. Dolaptan aldığınız pastacı kremasının yarısını başka bir kasede çırparak yumuşatın.
- Çırptığınız süt kremasını pastacı kremasına ilave edin ve 2-3 dakika kadar çırparak hafif ve topaksız bir krema elde edin.
- Hazırladığınız kremayı tırtıklı duy taktığınız krema torbasına alın.
- Kestiğiniz paris brestlerin tabanına hazırladığınız kremayı sıkın ve tavanlarını koyarak pudra şekeri serperek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder