Midyeli Makarna
Malzemeler:
- 40 adet midye
- 5 adet ankon domates (farklı ve daha büyük domates kullanacaksanız sayıyı 1-2 azaltın)
- 2 adet sivri biber
- 2 adet küçük boy soğan
- 3 diş sarımsak
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- yarım paket penne makarna
- maydanoz
- tuz
- karabiber
Yapılışı:
- Midyeleri kabuklarıyla kabukları açılıncaya kadar haşlayın.
- Haşladığınız midyeleri kabuklarından çıkarın varsa saçaklarını ayıklayın ve su dolu bir kaba alın.
- Kumunu dökmesi için suda biraz dinlendirin ve bir su daha yıkadıktan sonra süzülmeye bırakın.
- Soğan, domates, biber ve sarımsağı yemeklik doğrayın.
- Makarnayı haşlamaya başlayın.
- Zeytinyağını geniş bir tavaya alın, üstüne soğanı ekleyerek orta ateşte 1-2 dakika soteleyin. Üstüne biberi ekleyerek 1 dakika daha soteleyin.
- Domatesi ekleyin ve domatesler yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Yarı haşladığınız makarnayı süzün (suyunu mutlaka kenara ayırın).
- Yumuşayan domateslere midyeleri ve sarımsakları ekleyin. Tuz ve karabiber ekleyerek 2-3 dakika kadar pişirin.
- Haşlayıp süzdüğünüz makarnayı sosa ekleyin. Yarım su bardağı kadar ayırdığınız makarna suyundan ekleyip 2-3 dakika daha pişirin.
- Ocağı söndürün ve makarnaya biraz kıyılmış maydanoz ekleyerek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder