14 Aralık 2016 Çarşamba

Mutfak Sırları Yemek TarifleriMutfak Sırları Yemek TarifleriMutfak Sırları Yemek Tarifleri

Midyeli Makarna

Midyeli Makarna ile ilgili görsel sonucu

Malzemeler:
  • 40 adet midye
  • 5 adet ankon domates (farklı ve daha büyük domates kullanacaksanız sayıyı 1-2 azaltın)
  • 2 adet sivri biber
  • 2 adet küçük boy soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • yarım paket penne makarna
  • maydanoz
  • tuz
  • karabiber

Yapılışı:
  1. Midyeleri kabuklarıyla kabukları açılıncaya kadar haşlayın.
  2. Haşladığınız midyeleri kabuklarından çıkarın varsa saçaklarını ayıklayın ve su dolu bir kaba alın.
  3. Kumunu dökmesi için suda biraz dinlendirin ve bir su daha yıkadıktan sonra süzülmeye bırakın.
  4. Soğan, domates, biber ve sarımsağı yemeklik doğrayın.
  5. Makarnayı haşlamaya başlayın.
  6. Zeytinyağını geniş bir tavaya alın, üstüne soğanı ekleyerek orta ateşte 1-2 dakika soteleyin. Üstüne biberi ekleyerek 1 dakika daha soteleyin.
  7. Domatesi ekleyin ve domatesler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  8. Yarı haşladığınız makarnayı süzün (suyunu mutlaka kenara ayırın).
  9. Yumuşayan domateslere midyeleri ve sarımsakları ekleyin. Tuz ve karabiber ekleyerek 2-3 dakika kadar pişirin.
  10. Haşlayıp süzdüğünüz makarnayı sosa ekleyin. Yarım su bardağı kadar ayırdığınız makarna suyundan ekleyip 2-3 dakika daha pişirin.
  11. Ocağı söndürün ve makarnaya biraz kıyılmış maydanoz ekleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Emin Taşkın