18 Aralık 2016 Pazar

İsveç Keki

                                                              İsveç Keki

                                    İlgili resim
Malzemeler
  • 2 Yemek kaşığı Elma Sirkesi
  • 6 Yemek kaşığı Kakao
  • 2 Tatlı kaşığı Karbonat
  • 0.75 ( 3/4 ) Su bardağı Sıvı Yağ
  • 2 Su bardağı Su
  • 2 Su bardağı Toz Şeker
  • 3 Su bardağı Un
  • 1 Yemek kaşığı Vanilya
  • 1 Paket Çikolatalı Puding

Hazırlanışı
Kek için kuru malzemeleri bir kapta karıştırın. Sıvı malzemeleri de ayrı bir kapta karıştırın. Sıvıları kuru malzemelere bir yandan karıştırarak yavaş yavaş ekleyin. Karışımı (bu kısmı çok önemli) çok iyi yağlanmış derin veya geniş bir kek kalıbına dökün. 175 derecede 35-40 dakika pişirin. Bu arada pudingi pişirin. Kek pişip puding de hafif ılınınca kekin üzerine dökün, (puding fazla gelecekse bir kase kadarını ayırabilirsiniz.)






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Emin Taşkın