Tavuklu Sandal Sefası Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet kabak.
- Kabakların üzerine çıkacak kadar su.
- 1 tatlı kaşığı tuz.
İçi İçin:
- 2-3 adet ızgaralık tavuk eti kuşbaşı doğranmış,
- 1 adet küçük boy kuru soğan,
- 2 adet yeşil sivri biber,
- 1 adet küçük boy ya da yarım kırmızı kapya biber,
- 2 adet küçük boy domates,
- 5-6 diş sarımsak,
- 1 tutam dereotu,
- 1 yemek kaşığı tepeleme tereyağı (yağ miktarı isteğe göre artırılabilir)
- Karabiber,
- Tuz.
Üzeri İçin:
- Bir miktar rendelenmiş taze kaşar peyniri.
Beşamel Sosu İçin:
- 1 yemek kaşığı un,
- 1 su bardağı soğuk süt,
- 1 yemek kaşığı tereyağı,
- Yarım çay kaşığı tuz.
Tepsiyi Yağlamak İçin:
- 1 tatlı kaşığı tereyağı.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder