12 Ekim 2016 Çarşamba

Tavuklu Sandal Sefası

Tavuklu Sandal Sefası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet kabak.
Tavuklu Sandal Sefası ile ilgili görsel sonucuKabakları Haşlamak İçin:
  • Kabakların üzerine çıkacak kadar su.
  • 1 tatlı kaşığı tuz.
İçi İçin:
  • 2-3 adet ızgaralık tavuk eti kuşbaşı doğranmış,
  • 1 adet küçük boy kuru soğan,
  • 2 adet yeşil sivri biber,
  • 1 adet küçük boy ya da yarım kırmızı kapya biber,
  • 2 adet küçük boy domates,
  • 5-6 diş sarımsak,
  • 1 tutam dereotu,
  • 1 yemek kaşığı tepeleme tereyağı (yağ miktarı isteğe göre artırılabilir)
  • Karabiber,
  • Tuz.
Üzeri İçin:
  • Bir miktar rendelenmiş taze kaşar peyniri.
Beşamel Sosu İçin:
  • 1 yemek kaşığı un,
  • 1 su bardağı soğuk süt,
  • 1 yemek kaşığı tereyağı,
  • Yarım çay kaşığı tuz.
Tepsiyi Yağlamak İçin:
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Emin Taşkın