Fincan Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı un+3 yemek kaşığı un,
- 1 adet iri boy yumurta,
- Yarım su bardağından bir parmak fazla su,
- 1 çay kaşığı tuz.
İçi İçin:
- Yarım kangal sucuk,
- 150 gr kaşar peyniri.
Kızartmak İçin:
- Sıvı yağı.
Fincan Böreği Yapılışı
Bir kaba yumurtayı, suyu ve tuzu koyup karıştıralım.Üzerine azar azar unu ilave edip ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.Hamuru 2 eşit parçaya bölelim.Un serpilmiş tezgahta merdane ile iki parça hamuru ayrı ayrı incecik açalım.Açtığımız 1 adet yufkanın üzerine aralıklı olarak resimdeki gibi sucuk ve kaşar dilimlerini yerleştirelim.Sonra ikinci yufkayı üzerine kapatalım.Kahve fincanı ile hamuru resimdeki gibi yuvarlak olacak şekilde keselim.Hazırladığımız börekleri kızgın yağda arkalı önlü kızartalım.Kalan küçük hamur parçalarını da kızartalım onlar da cips tadında oluyor.Fincan Böreğimizi sıcak olarak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder