19 Ekim 2016 Çarşamba

Morel mantarlı ve sebzeli gül börek

Morel mantarlı ve sebzeli gül börek malzemeleri
Morel mantarlı ve sebzeli gül börek ile ilgili görsel sonucu
       4 soğan
       200 g Morel mantarı
       2 yemek kaşığı zeytinyağı
       6~7 dal taze soğan
       1 kabak
       1 havuç
       Tuz
       Karabiber
       Kimyon
       Kekik
       Kırmızı pul biber
       3 yufka
       Zeytinyağı
üzeri için
       Yumurta sarısı
       çörek otu
  • Morel mantarlı ve sebzeli gül börek hazırlanışı
  • Morel mantarlı ve sebzeli gül börek: Yemeklik doğradığınız soğanı ve küp doğradığınız mantarları yapışmaz yüzeyli bir tavada kavurun. Mantar suyunu çekmeye başlayınca zeytinyağını ilave edip 2-3 dakika daha kavurun. İri doğradığınız taze soğan, jülyen doğradığınız kabak ve havucu ilave edin. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp ılınmay bırakın. Yufkaları mutfak tezgahına yayın. üzerlerine bir fırça ile zeytinyağı sürüp ortadan ikiye kesin. Uç kısımlarına iç harcından paylaştırıp rulo şeklinde sarın. Ruloları kendi etrafında çevirerek gül böreği şekli verin. Tüm yufkalar için aynı işlemi tekrarlayın. Börekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. üzerlerine yumurta sarısı sürün. çörek otu serperek önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
    Morel mantarlı ve sebzeli gül börek artık hazır, afiyet olsun.


  • Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    Emin Taşkın