19 Ekim 2016 Çarşamba

Kabarcık tatlısı

Kabarcık tatlısı malzemeleri
kabarcık tatlısı ile ilgili görsel sonucu
Hamuru için
       1 çay bardağı süt
       1 yumurta
       2 yemek kaşığı zeytinyağı
       2.5 su bardağı un
       1 paket kabartma tozu
       1 tutam tuz

       2 yemek kaşığı zeytinyağı

       2 su bardağı toz şeker
       Yarım su bardağı su
       1 çay kaşığı limon suyu

       Ayçiçek yağı
       File Antep fıstığı
       Kaymak
  • Kabarcık tatlısı hazırlanışı
  • Kabarcık tatlısı: 
    Hamuru için süt, yumurta ve zeytinyağını geniş bir karıştırma kabında çırpın. Kalan tüm malzemeleri ilave edin. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. üzerini nemli bir bezle örterek 15 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru iki eşit bezeye ayırın. Bezeleri unlanmış zemin üzerinde ince açın. Zeytinyağının yarısını hamurun üzerine eşit bir şekilde yayın ve rulo şeklinde sarıp dilimleyin. Diğer beze içinde aynı işlemi tekrarlayın. Hamurları kızgın yağda kızartıp kağıt havlu üzerine alın ve fazla yağını çektirin. Şerbeti için toz şeker ve suyu şeker tamamen eriyinceye kadar kaynatın. Limon suyunu ekleyip kısık ateşte 5-6 dakika pişirip ocaktan alın. Sıcak şerbeti soğuk tatlının üzerine gezdirin. File Antep fıstığı ve kaymakla süsleyerek servis yapın.

    Kabarcık tatlısı artık hazır, afiyet olsun.


  • Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    Emin Taşkın