16 Temmuz 2016 Cumartesi

Açma Hamurundan Kaşarlı Börek

Açma Hamurundan Kaşarlı Börek Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin:
  • 1,5 su bardağı ılık süt,
  • Yarım su bardağı ılık su,
  • 50 gr oda sıcaklığında margarin,
  • Yarım su bardağı sıvı yağı,
  • 1,5 çay kaşığı şeker,
  • 1 çay kaşığı tuz,
  • 1 paket instant maya (10 gr),
  • 1 adet yumurta (akı içine sarısı üzeri için),
  • 7 su bardağına yakın un.
İçi İçin:
  • 1 su bardağına yakın kaşar peyniri rendesi.
Üzeri İçin:
  • Yumurta sarısı,
  • Çörek otu.

    Açma Hamurundan Kaşarlı Börek Yapılışı

    Hamuru için; bir kaba ılık sütü, mayayı ve şekeri koyup iyice karıştıralım.
    Maya iyice eriyince içine ılık suyu, sıvı yağı, yumurta akını, margarini ve tuzu ilave edip karıştıralım.
    Üzerine azar azar unu ilave edip ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.
    Hamurun üzerini streç ile kapatıp 30-40 dakika mayalandıralım. Hamurun 2 katına çıkması gerekiyor.
    Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparalım.
    Sonra düz zeminde merdane ile resimdeki gibi uzunlamasına dikdörtgen olacak şekilde açalım.
    Hamurun uzun kenarına kaşarlı harçtan koyalım.
    Daha sonra ilk hamuru rulo şeklinde sarıp içe doğru kıvırarak gül şekli verelim.
    Yağlanmış borcamın tam ortasına gül şekli verdiğimiz hamuru yerleştirelim.
    Kalan hamurları da rulo şeklinde hazırlayıp gül şekli verdiğimiz hamurun etrafına resimdeki gibi dolayalım.
    Hazırladığımız böreği 15 dakika daha mayalandıralım.
    Böreğin üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpelim.
    Önceden ısıtılmış 180° fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
    Orta boy borcamda iki tepsi Açma Hamurundan Kaşarlı Böreğimiz oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Emin Taşkın