Fırında Mantarlı Karides Güveç Yapılışı
Mantarları yıkayıp doğrayalım.
İnce ince doğradığımız soğanları sıvı yağda hafif kavuralım.
Üzerine küp şeklinde doğradığımız biberleri ilave edip kavurmaya devam edelim.
Sonra kabuğu soyulup küp doğranmış domatesleri ilave edip kavuralım.
Daha sonra mantarları, ezilmiş sarımsakları, karidesleri ilave edelim ve suyunu çekene kadar kavuralım.
Tuzunu, karabiberini ilave edelim ve karıştıralım.
Hazırladığımız karışımı porsiyonluk güveçlere paylaştıralım.
Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri, kırmızı pul biber serpelim.
Her güvecin üzerine bir çay kaşığı tereyağı koyup önceden ısıtılmış 200° fırında kaşar eriyip hafif kızarana kadar pişirelim.
Fırında Mantarlı Karides Güvecimizi sıcak sıcak servis yapalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder