5 Ekim 2016 Çarşamba

Fırında Mantarlı Karides Güveç

Fırında Mantarlı Karides Güveç Tarifi İçin Malzemeler

    fırın mantarlı karides ile ilgili görsel sonucu
  • 700 gr mantar,
  • 300 gr karides,
  • 3-4 adet domates,
  • 2-3 adet yeşil biber,
  • 2-3 diş sarımsak,
  • 3 adet soğan,
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağı,
  • 1 yemek kaşığı tereyağı,
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri,
  • Tuz,
  • Karabiber,
  • Kırmızı pul biber.
  • Fırında Mantarlı Karides Güveç Yapılışı

    Mantarları yıkayıp doğrayalım.
    İnce ince doğradığımız soğanları sıvı yağda hafif kavuralım.
    Üzerine küp şeklinde doğradığımız biberleri ilave edip kavurmaya devam edelim.
    Sonra kabuğu soyulup küp doğranmış domatesleri ilave edip kavuralım.
    Daha sonra mantarları, ezilmiş sarımsakları, karidesleri ilave edelim ve suyunu çekene kadar kavuralım.
    Tuzunu, karabiberini ilave edelim ve karıştıralım.
    Hazırladığımız karışımı porsiyonluk güveçlere paylaştıralım.
    Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri, kırmızı pul biber serpelim.
    Her güvecin üzerine bir çay kaşığı tereyağı koyup önceden ısıtılmış 200° fırında kaşar eriyip hafif kızarana kadar pişirelim.
    Fırında Mantarlı Karides Güvecimizi sıcak sıcak servis yapalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Emin Taşkın