16 Temmuz 2016 Cumartesi

Güveçte Garnitürlü Tavuk Sote

Güveçte Garnitürlü Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 750 gr buttan tavuk kuşbaşı,
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağı,
  • 1 kavanoz garnitür,
  • 1 adet soğan,
  • 2 adet sivri biber ,
  • 1 adet kırmızı biber ,
  • 2 diş sarımsak ,
  • 1 adet domates,
  • 1 tatlı kaşığı salça,
  • Tuz,
  • Pul biber,
  • Kırmızı biber,
  • Kişniş,
  • 6 adet milföy.

    Güveçte Garnitürlü Tavuk Sote Yapılışı

    İnce ince doğradığımız soğanı ve sarımsakları sıvı yağda kavuralım.
    Üzerine ince ince doğradığımız biberleri ilave edip kavurmaya devam edelim.
    Sonra tavuk etini ilave edip 1-2 dakika kavuralım.
    Daha sonra ince ince doğradığımız domatesi ve salçayı ilave edip karıştıralım.
    Kısık ateşte 7-8 dakika pişirelim ve ocaktan alalım.
    Son olarak içine yıkayıp suyunu süzdüğümüz garnitürü, baharatları ve tuzu ilave edip iyice karıştıralım.
    Hazırladığımız karışımı güveçlere paylaştıralım.
    Üzerlerine ortadan çaprazlama kestiğimiz milföyleri  yerleştirelim.
    Önceden ısıtılmış 185° fırında üzeri kızarana kadar pişirip sıcak sıcak servis yapalım.
    Not: İsterseniz milföylerin üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpip renklendirebilirsiniz. Toplam 6 adet güveç çıkıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Emin Taşkın