Revani
Malzemeleri:
– 1 çay bardağı sıvıyağ
– 1 su bardağı buğday unu
– 1 su bardağı irmik
– 1 paket vanilya
– 3 adet yumurta
– 1 su bardağı toz şeker
– 1 su bardağı yoğurt
– 1 paket kabartma tozu
– 1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
– 1 çay bardağı sıvıyağ
– 1 su bardağı buğday unu
– 1 su bardağı irmik
– 1 paket vanilya
– 3 adet yumurta
– 1 su bardağı toz şeker
– 1 su bardağı yoğurt
– 1 paket kabartma tozu
– 1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
Şerbeti için Malzemeleri: – 3 su bardağı su
– 3 su bardağı toz şeker
– 8-10 damla limon suyu
– 3 su bardağı toz şeker
– 8-10 damla limon suyu
Üzeri için : – Kaymak
– Fıstık tozu
– Hindistan Cevizi
– Fıstık tozu
– Hindistan Cevizi
Yapılışı:
Şerbetinin Yapılışı:
Bir tencereye 3 su bardağı toz şekeri, 3 su bardağı su kaynatmaya başlıyoruz. Şerbet kaynadıktan sonra ocağın altını kısın ve 15-20 dakika kısık ateşte kıvam alana dek kaynatın. Ocaktan almanıza yakın bir zaman kala limon suyunu damlatın ve bir taşım daha kaynatın. Şerbet hazır olduktan sonra oda sıcaklığında soğuması için dinlendirin.
Kekinin Yapılışı:
Daha sonra bir karıştırma kabı içerisine 3 adet yumurta ile 1 su bardağı toz şekeri çırpın. Karışım krema haline gelince içerisine 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 1 su bardağı un, 1 su bardağı irmik, rendelediğimiz limon kabuğu, 1 su bardağı yoğurt, vanilya ve sıvı yağı koyarak bu malzemeleri iyice çırpın. Bir fırın tepsisi veya borcamın tabanını yağlayın ve revani hamurunu dökün.
Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Daha sonra fırından çıkartarak tatlı sıcakken soğuk şerbeti üzerine gezdirerek döküyoruz.
2 saat kadar oda sıcaklığında bekletiyoruz. Daha sonra buzdolabına koyuyoruz. Üzerine isteğe bağlı olarak Antep fıstığı tozu, Hindistan cevizi ve kaymak koyarak servis yapabiliriz.
Dipnot: Tarif gelen yorumlar dikkate alınarak 29.09.2015 tarihinde denenerek revize edilmiştir. Mükemmel derecede sonuç alınmıştır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder