8 Haziran 2016 Çarşamba

domates çorbası

  • HAZIRLANIŞI: Havucu ince ince doğruyoruz. Soğanı ince piyaz şeklinde doğruyoruz. Çorba tenceresine havucu, soğanı, tereyağı ve zeytinyağını koyup kavuruyoruz. Unu ekleyip kavuruyoruz, salçasını ve defne yaprağını koyup karıştırıyoruz. Domatesleri doğrayıp ilave ediyoruz. Biraz daha kavurduktan sonra soğuk suyu döküp çırpma teliyle karıştırarak kıvamını açıyoruz. Et suyunu koyuyoruz. Sıcak su ekliyoruz. Tuz ve tane karabiber koyuyoruz. Kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz. Çorbamız pişince defne yapraklarını çıkarıyoruz. El blendırından geçirerek pürüzsüz hale getiriyoruz. Kıvamı koyu olursa sıcak suyla açıyoruz. Çorbamız pişince üzerine kaşar rendesi serperek servis ediyoruz.
MALZEMELER
2 domates
2 defne yaprağı
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı un
1 havuç
1 su bardağı et suyu
2 çorba kaşığı zeytinyağı
tane karabiber
tuz
su
ÜZERİ İÇİN:
kaşar peyniri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Emin Taşkın