8 Haziran 2016 Çarşamba

Kemal paşa tatlısı

  • MALZEMELER
  • 1.5 su bardağı irmik
  • 1 çay bardağı kadar yoğur
  • 1 çay bardağı kadar sıvı yağ
  • 1 tane yumurta
  • 1.5 su bardağı kadar un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı kadar su
  • 3 su bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
HAZIRLANIŞI
Kemalpaşa tatlımızı yapmak için ilk olarak; geniş ve derin bir karıştırma kabına sıvı yağı, yumurta ve yoğurdu koyarak karıştırıyoruz. Daha sonra tüm malzemeleri sırasıyla ekleyerek yoğuruyoruz. Yumuşak kıvamda bir hamur elde diyoruz. Bu hamurumuzdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle yuvarlıyoruz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak sırayla diziyoruz. Daha sonra önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Peşinden ayrı bir kapta suyu, şekeri ve limon suyunu tamamen eriyinceye kadar mikserle karıştırıyoruz. Fırından çıkan sıcak Kemalpaşaların üzerine soğuk şerbeti gezdiriyoruz. Tatlımızı şerbet tamamen  çekinceye kadar bekletiyoruz. Servise hazırdır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Emin Taşkın