10 Haziran 2016 Cuma

Frambuazlı tirileçe

  • Malzemeler
  • 8 adet yumurta ( oda sıcaklığında olsun )
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 2 paket kabartma tozu
  • 2 paket şekerli vanilin
  • 2 su bardağı tepeleme un
  • 1 fiske tuz
  • Süt şerbeti için Malzemeler
  • 4,5  su bardağı süt
  • 3 paket krema ( 600 ml )
  • 3 çorba kaşığı toz şeker
Frambuaz Sosu için Malzemeler
  • 250  gr donmuş frambuaz
  • 3 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 2 su bardağı su ( yarım su bardağı en sonunda kullanılacak
Frambuazlı Tirileçe  nasıl yapılır
  • Yumurtanın beyazı ve sarısını ayırın
  • Yumurtanın sarısını toz şekerle krema haline gelene kadar çırpın,ılık suyu ilave edip iyice çırpın  kabartma tozu, unu  havadan eleyerek ilave edin vanilini ekleyin,  iyice karıştırın
  • Ayrı bir kapta yumurtanın beyazını bir  fiske tuzla kar beyazı olana kadar yüksek devirde iyice çırpın, önceden  yaptığınız  kek karışımına ilave edip tahta kaşıkla karıştırıp yağlı kağıt serilmiş, 40×27 cm büyük boy borcama  dökün   hafif hafif tezgaha bir kaç defa vurun içindeki hava kabarcıkları yukarı çıksın
  • Pasta Kekimizi Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 40-45 dakika pişirin ( benim kekim 40 dakikada pişti,kekinizin piştiğinden emin olmadan fırının kapağını açmayın pişen ve soğuyan kekinizin borcamdan çıkarın fırın kağıdından ayırın her tarafına kürdan batırın tekrar borcama yerleştirin,
  • Üzeri için süt,krema ve toz şekeri iyice karıştırın tirileçe kekinizin üzerine kepçe yardımıyla yavaş yavaş yedirerek dökün ve buzdolabına kaldırın,
  • Donmuş  frambuazı 3 çorba kaşığı toz şeker 1 çorba kaşığı nişasta 1,5 su bardağı su ilave ederek  ocağa alın  ezerek pişirin,ve süzün ve süzgeçte kalan çekirdeklerin hepsini kaynattığınız tencereye alın üzerine kalan yarım su bardağı kaynar su ile karıştırın ve tekrar süzün ve süzülen frambuaz sosunu iyice karıştırıp Tirileçe tatlısının üzerine yayın ve buzdolabında en az 5 saat dinlendirip servis yapın.
  • Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Emin Taşkın