10 Haziran 2016 Cuma

Acılı ezme

  • Acılı Ezme Malzemeleri
  •  4 adet domates
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 adet büyük boy kırmızı biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 3  diş sarımsak
  • 1 Çorba kaşığı biber salçası
  • 1 çorba kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • Tuz
  • ve isteğe göre nar ekşisi
Acılı Ezme nasıl yapılır 
  • Ayıklanmış soğanı,sarımsağı,Domatesi,kırmızı biberi,maydanozu mutfak robotundan  çekin çukur bir kaba alın üzerine  tuzu,karabiberi,pulbiberi,biber salçasını,ve naneyi ekleyin isteğe göre biber salçasını ekleyin iyice karıştırın.
  • Acılı ezme fazla suyunu bıraksın diye ortasını çukur gibi yapın biraz bekletin ortada biriken fazla suyunu bir kaba alın ( suyunu için çok lezzetli :)  )  ve acılı ezmenizi servis tabağına alarak nar ekşisi ile servis yapın.
  • Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Emin Taşkın