10 Haziran 2016 Cuma

Muhalebili kemal paşa tatlısı


MALZEMELER
  • 1 paket  Kemalpaşa tatlısı  ( 150 gr ) arkasındaki pişirme miktarına göre şeker ve su
Muhallebisi  için
  • 5 su bardağı süt
  • yarım çay bardağı toz şeker ( isteğe göre biraz çoğaltılabilir )
  • 3 çorba kaşığı tepeleme nişasta
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 paket şekerli vanilin

Muhalllebili Kemalpaşa Tatlısı  Nasıl Yapılır 
  • Kemalpaşa tatlısını arkasındaki pişirme miktarına göre pişirin ( benim kullandığım Kemalpaşa tatlısının arkasında  15 ila 20 dakika yazıyordu ama 2o dakika yeterli olmadı 4 dakikada  daha fazladan kaynattım :) ) süzerek şerbetten çıkarın.
  • Kreması için 5 bardak sütü,nişastayı,unu,şekeri,iyice karıştırın ocağa alın karıştırarak pişirin, kremanız kaynamaya başlayınca şekerli vanilini ilave edip iyice karıştırın ve kısık ateşte bir kaç dakika kadar daha pişirip ocaktan alın.
  • Şerbetini çeken Kemalpaşa tatlısını 30 cm çapında kek veya tart kalıbına dizin üzerine sıcak muhallebiyi dökün buzdolabında en az 4 saat veya  bir gece dinlenmesi daha iyi olur :)
  • Dinlenmiş olan muhallebili Kemalpaşa tatlısı şerbetini salacaktır fazla suyunu dikkatlice dökün Kemalpaşa tatlısını kenarlarını spatula ile sıyırın servis tabağını üzerine kapatıp ters çevirin ve servis yapın
  • Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Emin Taşkın