31 Ocak 2016 Pazar

Kuskus Pilavi

Kuskus Pilavi
Malzemeler
16 bardak su
3buçuk çorba kasigi tuz
350 grm kuskus
1bardak tavuk suyu
5 çorba kasigi tereyağ
      Hazırlanışı
Tencereye su ve 3çorba kaşigi tuz konur su kaynayinca kuskuslar içine bosaltilir ve 8 dakika kadar haşlanır sonra kuskuslar ince delikli bir süzgeçten süzülür bir kaç defa soğuk suyla yikandiktan sonra iyice süzülmeye birskikir .bir tencereye tavuk suyu konur su kaynamaya başlayinca buna kuskuslar ve yeteri kadar tuz katildir 15-20dakika kadar pişirilir. Kurmuşlar suyunu çekip de yumuşak bir duruma gelince eritilmiş 5çorba kasigi   karistirdiktan sonra servis tabagina alinir servis yapilir
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Emin Taşkın