15 Nisan 2017 Cumartesi

Kıyır Kurabiye

Kıyır Kurabiye

Kıyır Kurabiye ile ilgili görsel sonucu














Malzemeler

  • 100 gr oda sıcaklığında margarin,
  • 1 adet yumurta,
  • 1 çay bardağı mısır nişastası,
  • 1 türk kahvesi fincanı sıvı yağı,
  • 1 çay bardağı toz şeker,
  • 2,5 su bardağı kadar un,
  • 1 paket vanilya (5 gr),
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu.
Üzeri İçin:
  • Yarım paket bitter ya da sütlü çikolata (40 gr).

Kıyır Kurabiye Yapılışı

Bir kaba yumurtayı ve şekeri koyup mikser ile iyice çırpalım.
Üzerine margarin ve sıvı yağı ilave edip çırpalım.
Sonra mısır nişastasını, vanilyayı ve kabartma tozunu ilave edip karıştıralım.
Daha sonra azar azar unu ilave edip ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.
Hamurdan cevizden büyük parçalar alıp yuvarlayalım.
Hamurun üzerine kürdanla artı şekli verelim.
Kyrabiyeleri yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizelim.
Önceden ısıtılmış 180° fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirelim.
Soğuyan kurabiyeleri üzerindeki artı olan kısma benmari usulü erittiğimiz çikolatı gezdirelim.
Toplam 26 adet Kolay Kıyır Kurabiyemiz oldu.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Emin Taşkın