10 Aralık 2016 Cumartesi

Vanilya Soslu Levrek.

Vanilya Soslu Levrek
Vanilya Soslu Levrek

MALZEMELER
2 adet levrek fileto 
2 tatlı kaşığı zeytinyağı 
200 gram ıspanak 
2 çorba kaşığı tereyağı 
2 adet havuç 
Yeteri kadar su 
Tuz 

Vanilya sosu için: 
3-4 adet levrek kılçığı 
2 adet defne yaprağı 
2 su bardağı beyaz şarap 
2 tutam safran 
2 adet çubuk vanilya 
10 su bardağı su 
4 çorba kaşığı krema 
4 çorba kaşığı tereyağı 

Vanilya Soslu Levrek Yapılışı

Levrek filetoyu yapışmaz yüzeyli tavaya alıp, zeytinyağında önlü arkalı kızartın. Ayrı bir yerde ıspanağı su eklemeden soteleyin. Blenderden geçirip bir tutam tuz ve yarım çorba kaşığı tereyağı ile karıştırdıktan sonra kenara alın. Havucu yeteri kadar suda haşlayın. Blenderden geçirip, kalan yarım çorba kaşığı tereyağı ile karıştırın. Tuzunu ayarlayın. Vanilya sos için, levrek kılçığı, defne yaprağı, beyaz şarap, safran ve vanilyayı suda 45 dakika kaynamaya bırakın. Rengi dönünce suyu süzün. İçine krema ve tereyağı ilave edip koyulaşana kadar kaynatın. Levreği servis tabağına alın. Ispanak ve havucu yerleştirin. Sosla birlikte servis yapın.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Emin Taşkın