24 Aralık 2016 Cumartesi

Tarte Tatin

Tarte Tatin

Tarte Tatin ile ilgili görsel sonucu

Malzemeler:
  • 5 adet iri sert elma
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 6 yaprak milföy
Servis için:
Krema
Yapılışı:
  1. Elmaların kabuklarını soyun, 6 parçaya bölerek çekirdeklerini çıkartın.
  2. Tereyağını fırına girebilecek bir tavaya alıp üzerine toz şekeri ilave ederek kısık ateşte karıştırın.
  3. Tereyağı ve şeker karışımının üzerine elmaları fotoğraftaki gibi dizin. Elmalar suyunu salıp karamelize oluncaya kadar yaklaşık 10-12 dakika pişirin. Pişen elmaları ocaktan alın ve tava içinde soğumaya bırakın.
  4. Milföyleri buzdolabından çıkarın ve çözülmeye bırakın. Hafifçe unladığınız tezgahta hafifçe üst üste getirerek tava boyutunda açın.
  5. Soğuyup el değecek hale gelen elmaların üzerine milföyü yayın ve kenarlarını düzeltin.
  6. 180 derece önceden ısıtılmış fırında milföy kızarıncaya kadar pişirin. Milföy kızarınca fırından alın (tavayı tutarken kesinlikle fırın eldiveni kullanın) ve soğumaya bırakın.
  7. Tavanın büyüklüğünde bir tabağı tavanın üzerine koyun ve tavayı ters çevirerek tartı tabağa alın.
  8. Tartı sıcak çevirmek istemiyorsanız (ki bu biraz zor) soğuduktan sonra elmaların tavada kalmaması için hafifçe ısıtarak çevirin ve krema ile servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Emin Taşkın