Tarte Tatin
Malzemeler:
- 5 adet iri sert elma
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı toz şeker
- 6 yaprak milföy
Servis için:
Krema
Yapılışı:
- Elmaların kabuklarını soyun, 6 parçaya bölerek çekirdeklerini çıkartın.
- Tereyağını fırına girebilecek bir tavaya alıp üzerine toz şekeri ilave ederek kısık ateşte karıştırın.
- Tereyağı ve şeker karışımının üzerine elmaları fotoğraftaki gibi dizin. Elmalar suyunu salıp karamelize oluncaya kadar yaklaşık 10-12 dakika pişirin. Pişen elmaları ocaktan alın ve tava içinde soğumaya bırakın.
- Milföyleri buzdolabından çıkarın ve çözülmeye bırakın. Hafifçe unladığınız tezgahta hafifçe üst üste getirerek tava boyutunda açın.
- Soğuyup el değecek hale gelen elmaların üzerine milföyü yayın ve kenarlarını düzeltin.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında milföy kızarıncaya kadar pişirin. Milföy kızarınca fırından alın (tavayı tutarken kesinlikle fırın eldiveni kullanın) ve soğumaya bırakın.
- Tavanın büyüklüğünde bir tabağı tavanın üzerine koyun ve tavayı ters çevirerek tartı tabağa alın.
- Tartı sıcak çevirmek istemiyorsanız (ki bu biraz zor) soğuduktan sonra elmaların tavada kalmaması için hafifçe ısıtarak çevirin ve krema ile servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder