24 Aralık 2016 Cumartesi

Kavurmalı Quesadilla



Kavurmalı Quesadilla

Kavurmalı Quesadilla ile ilgili görsel sonucu


Malzemeler:
  • 2 adet tortilla (lavaş) ekmeği
  • 250 gram kavurma
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 adet dolmalık kırmızı biber
  • 1 adet dolmalık sarı biber
  • 6 dilim cheddar peyniri
  • 4-5 yemek kaşığı Meksika fasulyesi
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/4 çay kaşığı karabiber
  • isteğe göre 2 yemek kaşığı jalepeno biberi turşusu
Servisi için:
  • 1 küçük kase salsa sos
  • 1 küçük kase ekşi krema
  • 1 küçük kase avokado ezmesi

Yapılışı:

  1. Soğanı ince ince piyazlık yemeklik doğrayın. Dolmalık kırmızı ve sarı biberi ortadan ikiye bölün. Çekirdeklerini çıkardıktan sonra ince ince julyen doğrayın.
  2. Tavaya soğanları ve zeytinyağını alın. 1 dakika kadar yüksek ateşte soteleyin. Julyen doğradığınız biberleri de ekleyerek biberler pişinceye kadar sotelemeye devam edin.
  3. Biberler pişince içine kavurmaları ekleyin. Biraz tuz, karabiber ve isteğe göre hafifçe doğradığınız jalapebo biberlerini ilave ederek 1 dakika daha soteleyin.
  4. Ocaktan aldığınız tavaya fasulyeleri ekleyin ve karıştırın.
  5. Lavaşı tost makinasına alın, üzerine hazırladığınız harcın yarısını yayın. Harcın üzerine 3 dilim cheddar peyniri dizin.
  6. Lavaşı fotoğraftaki gibi ikiye katlayın ve tost makinasında lavaş kızarıp peynir eriyinceye kadar pişirin.
  7. Pişen Quesadilla’yı sıcakken üçgen dilimleyin ve servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Emin Taşkın