Kavurmalı Quesadilla
Malzemeler:
- 2 adet tortilla (lavaş) ekmeği
- 250 gram kavurma
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 adet dolmalık kırmızı biber
- 1 adet dolmalık sarı biber
- 6 dilim cheddar peyniri
- 4-5 yemek kaşığı Meksika fasulyesi
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/4 çay kaşığı karabiber
- isteğe göre 2 yemek kaşığı jalepeno biberi turşusu
Servisi için:
- 1 küçük kase salsa sos
- 1 küçük kase ekşi krema
- 1 küçük kase avokado ezmesi
Yapılışı:
- Soğanı ince ince piyazlık yemeklik doğrayın. Dolmalık kırmızı ve sarı biberi ortadan ikiye bölün. Çekirdeklerini çıkardıktan sonra ince ince julyen doğrayın.
- Tavaya soğanları ve zeytinyağını alın. 1 dakika kadar yüksek ateşte soteleyin. Julyen doğradığınız biberleri de ekleyerek biberler pişinceye kadar sotelemeye devam edin.
- Biberler pişince içine kavurmaları ekleyin. Biraz tuz, karabiber ve isteğe göre hafifçe doğradığınız jalapebo biberlerini ilave ederek 1 dakika daha soteleyin.
- Ocaktan aldığınız tavaya fasulyeleri ekleyin ve karıştırın.
- Lavaşı tost makinasına alın, üzerine hazırladığınız harcın yarısını yayın. Harcın üzerine 3 dilim cheddar peyniri dizin.
- Lavaşı fotoğraftaki gibi ikiye katlayın ve tost makinasında lavaş kızarıp peynir eriyinceye kadar pişirin.
- Pişen Quesadilla’yı sıcakken üçgen dilimleyin ve servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder