OSSO BUCCO
Osso bucco tarifi için malzemeler
- 4 dana incik (osso bucco)
- 500 g taze bebek patates
- 2 kereviz sapı
- 300 ml su
- 100 ml kırmızı şarap
- 100 g un
- 3 diş sarımsak
- 30 g domates salçası
- 2~3 adet yıldız anason
- 6~7 dal maydanoz (ince kıyılmış)
- Tuz
- Karabiber
- Zeytinyağı
Osso bucco hazırlanışı
Dana incikleri una bulayın ve çok az zeytinyağlı kızgın bir tavada kırmızı kısmı kalmayacak şekilde mühürleyin. Patatesler hariç tüm malzeme ile birlikte fırın tepsisine alın ve üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında yaklaşık 3-3,5 saat pişirin, pişirme süresinin son 1 saatinde patatesleri ekleyin. Osso Bucco’nuzu ince kıyılmış maydanoz ile süsleyerek servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder