LİMONLU TEREYAĞLI TAVUK
Limonlu tereyağlı tavuk tarifi için malzemeler
- 8 parça kemiksiz kalça eti
- Tuz
- Karabiber
- 1 yemek kaşığı toz paprika biberi
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 3 diş sarımsak
- 1 su bardağı tavuk suyu
- Yarım su bardağı krema
- ¼ su bardağı parmesan peyniri
- 1 limonun suyu
- 1 tatlı kaşığı kuru kekik
Limonlu tereyağlı tavuk hazırlanışı
Tavukların üzerine tuz, karabiber ve toz paprika biberi serperek tatlandırın. 2 yemek kaşığı tereyağını eritin. Tavukların her iki tarafını da rengi dönene kadar kızartın. Kalan tereyağını ve ezdiğiniz sarımsağı ekleyerek 1-2 dakika daha pişirin. Tavuk suyu, krema, parmesan peyniri, limon suyu ve kekiği ilave edip pişirmeye devam edin. Kaynamaya başlayınca iri kıydığınız ıspanakları ekleyip 3-5 dakika daha pişirip ocaktan alın. Tavuk etlerini bir fırın kabın alarak 175 derecede üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder