9 Kasım 2016 Çarşamba

SOLENTO USULÜ FETTUCCİNE

SOLENTO USULÜ FETTUCCİNE

solento usulü fettuccine ile ilgili görsel sonucu

Solento usulü fettuccine tarifi için malzemeler
  • Yarım su bardağı sızma zeytinyağı
  • 1 paket fettuccine
  • 1 soğan
  • 1 kereviz
  • 1 havuç
  • 3 diş sarımsak
  • 200 gr nohut
  • 1.5 su bardağı su
  • 1 tutam kuru biberiye
  • 2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
HAZIRLANIŞI
Soğanı soyup rendeleyin. Kereviz ve havucu temizleyip rendeleyin. Sarımsakları soyup ezin. Büyük bir tavada zeytinyağını ısıtın. Soğan, kereviz, havuç ve sarımsağı ekleyip yumuşayıncaya kadar soteleyin. Nohut, biberiye ve tuzu ilave edin. Tavaya 1.5 bardak suyu ekleyin. Karışım sos kıvamına gelinceye kadar hafif ateşte 8 dakika pişirin. 

Fettuccine’yi tuzlu kaynar suda haşlayıp süzün. Hazırladığınız sos ve maydanozla harmanlayın. Servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Emin Taşkın