BEEF STROGANOFF
Beef Stroganoff tarifi için malzemeler
- Dana sokum eti
- soğan
Beef Stroganoff hazırlanışı
Dana sokum eti 12 saat beyaz şarapta bekletilir. Kıyılmış soğanlar tereyağında pembeleştirilir. Etler kızartılıp soğana eklenir ve 10 dakika kavrulur. Domates püresi ve hardal eklenip karıştırılır ve kavrulmaya devam edilir. 5 dakika daha pişirilir. Dana kemikleri şarap ve soğanla fırında pişirilir. Tencereye alınıp kaynatılır ve süzülür. Soğan, tarhun, kereviz ve patates yağda kavrulur. Kemik suyu, un ve nişasta eklenip sütlaç kıvamında pişirilir. Buzlukta katılaşıncaya kadar bekletilir. Hazırlanan dömi glass sos, ete ilave edilip pişirilir. Ayrı bir yerde sote edilen mantar ve turşu eklenir. Tuz ve karabiber serpilip ateşten alınır. Kızarmış patates ve ekşi krema ile servis yapılır. |
Afiyet olsun. |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder