Ay çekirdeği.
Kremalı Poğaça Yapılışı
Bir kaba mayayı ve ılık sütü koyup karıştıralım.
Bu şekilde 5-10 dakika mayanın kabarmasını bekleyelim.
Kabaran mayanın içine sıvı yağı, kremayı ve tuzu ilave edip karıştıralım.
Üzerine azar azar unu ilave edip yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.
Hamurun üzerini kapatıp 2 saat kadar mayalandıralım.
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım.
Hazırladığımız poğaçaları yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizelim.
Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüp ay çekirdeği serpelim.
Önceden ısıtılmış 180° fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder