12 Ekim 2016 Çarşamba

Kremalı Poğaça

Kremalı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt,
  • 1 kutu (20cl) krema,
  • 1 su bardağı sıvı yağı,
  • 1 paket yaş maya veya instant maya,
  • Çok az tuz,
  • Aldığı kadar un.
Kremalı Poğaça ile ilgili görsel sonucuÜzeri İçin:
  • Yumurta sarısı,
  • Ay çekirdeği.

    Kremalı Poğaça Yapılışı

    Bir kaba mayayı ve ılık sütü koyup karıştıralım.
    Bu şekilde 5-10 dakika mayanın kabarmasını bekleyelim.
    Kabaran mayanın içine sıvı yağı, kremayı ve tuzu ilave edip karıştıralım.
    Üzerine azar azar unu ilave edip yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.
    Hamurun üzerini kapatıp 2 saat kadar mayalandıralım.
    Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım.
    Hazırladığımız poğaçaları yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizelim.
    Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüp ay çekirdeği serpelim.
    Önceden ısıtılmış 180° fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Emin Taşkın