19 Ekim 2016 Çarşamba

Fırınlanmış lagos balığı

Fırınlanmış lagos balığı malzemeleri
Fırınlanmış lagos balığı ile ilgili görsel sonucu
       4 lagos balığı (her biri 160 gr)
       200 gr yer elması
       150 gr kestane
       8 adaçayı yaprağı
       100 ml krema
       00 gr soyulmuş bal kabağı
       2 diş ince doğranmış sarımsak
       10 gr doğranmış soğan
       40 ml zeytinyağı
       60 ml mısırözü yağı
       1 tutam kekik
       40 gr tereyağı
       Tuz
       Karabiber
  • Fırınlanmış lagos balığı hazırlanışı
  • Fırınlanmış lagos balığı: Kestaneleri yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra 25 dakika suda haşlayın. Daha sonra tereyağı ve adaçayı ile soteleyin. Yer elmalarının kabuklarını soyup doğrayın. 3 dakika kadar haşlayın. Tuz, karabiberle ve biraz zeytinyağında soteleyin. Kabukları soyulan bal kabağını ince dilimler halinde doğrayın. Kaynamış suyun içinde 2 dakika haşlandıktan sonra suyunu süzdürün. Tavaya alıp, biraz zeytinyağı, tuz ve karabiber ile soteleyin. Ilınmaya bırakın. Küçük bir tavada ince doğranmış soğanı zeytinyağıyla soteleyin.  Kremayı ekleyip 5 dakika kadar hafif ateşte pişirin. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Lagos balığı, tuz, karabiber, kekik ve zeytinyağını tavada kısa bir süre kızartıp, 180 derece fırında 5 dakika pişirin. İnce doğradığınız sarımsakları mısır yağında kıtırlaşıncaya kadar kızartın. Servis tabağına yer elması ve bal kabağını alın. En üste lagos balığını yerleştirin. Tabağı krema sosu, kestane ve sarımsak ile süsleyip servis yapın.
    Fırınlanmış lagos balığı artık hazır, afiyet olsun

  • Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    Emin Taşkın