14 Haziran 2016 Salı

Pideli köfte

Malzemeler
500 gr Kıyma 
3 Adet Kebaplık Küçük Pide 
250 gr Tereyağı 
250 gr Yoğurt 
1 Çay Kaşığı kimyon 

1 Çay Kaşığı Karabiber 
Tuz 
Domates Salçası 
   Yapılışı 
Kıyma ekmek ile makinede çekilerek buzdolabında bir gün bekletilir. Ertesi gün kimyon ve karabiber ile yoğrularak köfte hamuru hazırlanır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yassı köfteler yapılır. Izgarada veya kömür ateşinde köfteler kızartılır. Aynı ızgarada yada mangalda pideler de kızartılarak küp şeklinde doğranır ve servis tabağına yerleştirilir. Pidelerin üzerine kızarmış köfteler, tabağın kenarına yoğurt konur, köftelerin üzerine salçalı sos ve kızgın tereyağı ilave edildikten sonra servis yapılır. 

Not: Bursa merkez Kayhan mahallesinde pideli köfte satan dükkanlarda yapılmaktadır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Emin Taşkın