14 Haziran 2016 Salı

Keşkek



Malzemeler


Keşkeklik buğday 
Tavuk eti (didilmiş) 
Kuru soğan (rendelenmiş) 
Kimyon 
Biber 
Tuz 
Sosu için: 
Çiçekyağı 
Kırmızı toz biber 




Keşkeklik buğday yıkanıp bol su ile 
ocağa konur ve yumuşayıncaya kadar pişirilir. Buğdaylar yumuşadıktan sonra içine pişirilip didilmiş tavuklar suyu ile birlikte konur. Ayrı bir tavada ince rendelenmiş soğan pembeleşinceye kadar kavrulup kaynayan tencereye dökülür. Kimyon, karabiber ve tuz eklenerek devamlı karıştırılarak pişirilir.
Sosu için: Küçük tavada çiçekyağını kızdırdıktan sonra toz biber ilave edilip arzuya göre keşkek servis yapılırken üzerine dökülür. 

Not: Özel gün yemeklerinden olan keşkek düğünlerde, bayramlarda, köy hayırlarında yaygın olarak yapılmaktadır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Emin Taşkın