11 Haziran 2016 Cumartesi

Güveçte alabalık

  • Malzemeler
  • Kişi başı
  • 1 alabalık
  • 1 kuru soğan
  • 1 domates
  • 1 sivri biber
  • 2 kaşık tereyağı
  • 3 kaşık zeytinyağı
  • tuz  
  • Yapılışı 
  • Balıkları temizleyerek işe başlıyoruz.
  • Üstlerine çizik attığımız alabalıkların kafalarını da koparalım ve tuzlayarak güvece alalım.
  • Güveçte balığın etrafını soğan, domates ve biberle süsleyerek.
  • Üzerine zeytinyağı gezdirerek folyo ile kapatıyoruz ve birkaç tane hava deliği açalım.
  • Fırını 200 derecede ısıtarak 1 saat kadar pişmeye bırakalım.
  • Pişmeye 10 dk kadar kala üzerine terayağını da bırakarak eriyip pişmesini bekliyoruz.     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Emin Taşkın