- Malzemeler
- Kişi başı
- 1 alabalık
- 1 kuru soğan
- 1 domates
- 1 sivri biber
- 2 kaşık tereyağı
- 3 kaşık zeytinyağı
- tuz
- Yapılışı
- Balıkları temizleyerek işe başlıyoruz.
- Üstlerine çizik attığımız alabalıkların kafalarını da koparalım ve tuzlayarak güvece alalım.
- Güveçte balığın etrafını soğan, domates ve biberle süsleyerek.
- Üzerine zeytinyağı gezdirerek folyo ile kapatıyoruz ve birkaç tane hava deliği açalım.
- Fırını 200 derecede ısıtarak 1 saat kadar pişmeye bırakalım.
- Pişmeye 10 dk kadar kala üzerine terayağını da bırakarak eriyip pişmesini bekliyoruz.
11 Haziran 2016 Cumartesi
Güveçte alabalık
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder