11 Haziran 2016 Cumartesi

Et kavurma

Kavurma Tarifi için Malzemeler 
  • 2 kilo kırmızı et
  • 2  çorba kaşığı tuz  ( tuzu kendinize göre ayarlayın )
  • 1 paket tereyağı veya margarin  ( kuyruk yağı olsa daha iyi olur 250 gr   )

Yapılışı
  • Etleri bir gece önceden kuşbaşı doğrayın güzelce yıkayın fazla suyunu süzün üstüne tuzunu dökün iyice karıştırın üzerini  kabatın  bir gece buzdolabının alt kısmında bekletin ertesi gün öğlen vakti gibi tencereye koyun kısık ateşte pişirmeye başlayın üzerine 1 paket margarin veya tereyağı koyun tencerenin kapağını kapatın yağla beraber kaynatın taki etler istediğiniz kıvama gelince tencerenin kapağını açın ve içinde 1 damla bile su kalmayana kadar kavurun bir kaba boşaltın üzerine yağını dökün.
  • Kavurmayı 1  haftadan uzun süre kullanacaksanız yağının mutlaka  kavurmanın üzerini geçmesi gerekiyor,
  • Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Emin Taşkın