KISIR
Püf Noktası
Yeşillikleri iyice kuruttuktan sonra doğrayın, bekletmeden kısıra ilave edin.
Malzemeler
- 2 su bardağı
ince bulgur - 1,5 su bardağı
sıcak su - 1 yemek kaşığı
domates salçası - 1 yemek kaşığı
biber salçası - 2 adet
salatalık - 4 dal
taze soğan - 1/2 demet
maydanoz - 1/2 demet
kıvırcık marul - 2 adet
limon suyu - 4 yemek kaşığı
zeytinyağı - 1 çay kaşığı
tuz - 1 tatlı kaşığı
sumak - 1 tatlı kaşığı
nane
Nasıl Yapılır?
- Taze soğanları incecik kıyın. Bol suda yıkayıp, suyunu süzdürdüğünüz kıvırcık marul ve maydanozları doğrayın.
- Kabuğunu soyduğunuz salatalıkları küçük küpler halinde kesin.
- İnce bulguru oval bir tencereye alın. Biber ve domates salçasını sıcak su ile karıştırın.
- Bulguru salçalı sıcak su ile ıslattıktan sonra kapağını kapattığınız tencerede şişmesi için 15 dakika kadar bekletin.
- Kısırın sosu için; limon suyu, zeytinyağı, tuz, nane ve sumağı küçük bir kapta karıştırın.
- Doğradığınız yeşillik ve salatalıkları, suyunu çeken ince bulgur ile harmanlayın.
- Hazırladığınız sosu ekleyin, karıştırdıktan sonra bekletmeden servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder