Zeytinyağlı Havuç
Malzemeler
- Yarım kg havuç,
- 1 adet kuru soğan,
- 1 diş sarımsak,
- Yarım çay bardağı zeytinyağı,
- Yarım çay bardağı pirinç,
- 2,5 su bardağı su,
- 1 tatlı kaşığı tuz,
- 2 adet kesme şeker,
- 1-2 dal dereotu.
Zeytinyağlı Havuç Yapılışı
Havuçların kabuklarını soyup yıkayalım.
Sonra çapraz şekilde doğrayalım.
Zeytin yağında ince ince doğradığımız soğanı kavuralım.
1-2 dakika sonra ince ince doğradığımız sarımsağı ilave edip kavuralım.
Daha sonra havuçları ilave edip 1-2 dakika kavuralım.
Suyu, tuzu ve şekeri ilave edip karıştıralım.
Son olarak yıkayıp suyunu süzdüğümüz pirinçleri ilave edip kısık ateşte havuçlar yumuşayana kadar pişirelim.
Pişirdiğimiz zeytinyağlı havucumuzu servis tabağına alıp buzdolabında 3-4 saat dinlendirelim.
Zeytinyağlı Havucumuzun üzerine ince ince doğradığımız dereotunu serpip servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder