4 Nisan 2017 Salı

Zeytinyağlı Havuç

Zeytinyağlı Havuç 

İlgili resim
















Malzemeler

  • Yarım kg havuç,
  • 1 adet kuru soğan,
  • 1 diş sarımsak,
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı,
  • Yarım çay bardağı pirinç,
  • 2,5 su bardağı su,
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • 2 adet kesme şeker,
  • 1-2 dal dereotu.

Zeytinyağlı Havuç Yapılışı

Havuçların kabuklarını soyup yıkayalım.
Sonra çapraz şekilde doğrayalım.
Zeytin yağında ince ince doğradığımız soğanı kavuralım.
1-2 dakika sonra ince ince doğradığımız sarımsağı ilave edip kavuralım.
Daha sonra havuçları ilave edip 1-2 dakika kavuralım.
Suyu, tuzu ve şekeri ilave edip karıştıralım.
Son olarak yıkayıp suyunu süzdüğümüz pirinçleri ilave edip kısık ateşte havuçlar yumuşayana kadar pişirelim.
Pişirdiğimiz zeytinyağlı havucumuzu servis tabağına alıp buzdolabında 3-4 saat dinlendirelim.
Zeytinyağlı Havucumuzun üzerine ince ince doğradığımız dereotunu serpip servis yapın.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Emin Taşkın