Chimichurri Sosu
Izgara etleri marine etmekte kullanılan bu sos sizin yaratıcılığınızla bir omlete, salataya hatta çorbaya da tat verebilir. Minik kavanozu buzdolabında saklayın, dilediğiniz zaman kullanın.
Malzemeler:
1 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı taze limon suyu
1 limonun kabuğu (rendelenmiş)
3 diş soyulmuş sarımsak
2 sap taze soğan
1 kase taze fesleğen
1 tutam taze kekik
½ kase taze nane
½ kase taze maydanoz
½ kase sızma zeytinyağı
½ çay kaşığı deniz tuzu
½ çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
Bir tutam kırmızı pul biber...
Hazırlanışı:
Yeşil malzemeleri yıkayıp kurutun. Tüm malzemeleri mutfak robotunda bir püre haline gelinceye kadar karıştırın. Temiz kavanozlara koyarak ağzını sıkıca kapatın ve buzdolabında saklayın. Kullanmadan 30 dakika önce buzdolabından çıkarın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder