29 Mart 2017 Çarşamba

Havuçlu Sufle



Havuçlu Sufle




Havuçlu Sufle ile ilgili görsel sonucu

Malzemeler
•    3 adet havuç
•    2 adet patates
•    ½ su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
•    2 çay kaşığı muskat
•    2 çorba kaşığı sıvıyağ
•    1 kahve fincanı un
•    1 su bardağı süt
•    1 tutam tuz
•    Karabiber
Yapılışı
1.    Havuç ile patatesleri soyarak küçük dilimler halinde doğrayın.
2.    Tuzlu kaynar suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp püre halinde ezin.
3.    Bir tutam tuz, karabiber, muskat ve peyniri ilave ederek karıştırın ve soğumaya bırakın.
4.    Beşamel sosu için; 2 kaşık sıvıyağı tavada kızdırıp unu pembeleştirin.
5.    Sütü azar azar ekleyerek hafifçe koyulaşana kadar kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
6.    Tuz ve karabiberle tatlandırarak ocaktan alın.
7.    Ilınınca püreye ekleyerek iyice karıştırdıktan sonra yumurtaların aklarını sarılarından ayırın.
8.    Yumurta sarılarını patatesli karışıma ekleyerek karıştırın.
9.    Akları ayrı bir kapta 1 tutam tuzla kar haline gelene kadar çırparak karışıma ilave edin.
10.  Altı küçük sufle kalıbını hafifçe yağlayıp hazırladığınız karışımı paylaştırın ve fırından aldıktan sonra hemen servis yapın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Emin Taşkın