DEDE ÇORBASI
Malzemeler
- 1 adet kemikli tavuk göğsü
- 1 su bardağı nohut
- 1 su bardağı un
- 1 çay bardağı su
- 100 gram tereyağı
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 2 tatlı kaşığı tuz
- Bursa'nın Dede Çorbası Tarifi için;
Tavuk göğsünü yıkayın. İçine tuz ve soğanı attığınız suda haşlayın. Geceden ıslattığınız nohudu haşlayın, kabuklarını soyun. Unu, 1 tatlı kaşığı silme tuz ve yarım çay bardağı ılık su ile yoğurun. Ele yapışmayan bir hamur elde edin. hamuru oklava ile açın. Çok ince olmasın. Bolca unlayın. Açtığınız hamuru oklavaya dolayın. 5 cm kadar kesin. Sonra iri kareler kesin. - Tavuğu süzün. Tavuk suyuna nohudu koyun. 15 dakika kadar kaynatın. Karıştırarak hamurları içine atın. Hamurları attıktan sonra karıştırarak kaynatın. Ocağın altını kısın. Hamurlar pişene kadar pişirin. Kıvamlı bir çorba olmalı. Küçük bir tavada tereyağını kızdırın. Naneyi içine atın, bir taşım kaynatın. Çorbanın içine dökün.
- Diğer en lezzetli çorba tarifleri beIN GURME'de
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder