27 Mart 2017 Pazartesi

Cennet Künkü

Cennet Künkü

Cennet Künkü ile ilgili görsel sonucu


HAMURLARI AÇMAK İÇİN:
  • 1 su bardağı nişasta
    1 su bardağı un
ŞERBETİ İÇİN:
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 dilim limon
KIZARTMAK İÇİN:
  • Sıvı yağ
YAPILIŞI:
  1. Şerbeti için şeker ve su karıştırılır. İçine limon dilimi atılarak kaynatılır.
  2. Şerbet iyi kaynadıktan sonra Ocaktan alınarak soğumaya bırakılır.
  3. Hamuru için yumurtalar, zeytinyağı, yoğurt, tuz, kabartma tozu karıştırılır.
  4. Kontrollü olarak unu katılarak yoğurulur. Hamur 5 bezeye ayılır.
  5. 5 beze de nişasta ve un karışımının üzerinde incecik açılır.
  6. Yufkalardan iki parmak kalınlığında şeritler kesilir. Kurumaması için üzeri kapatılır.
  7. Şeritler tek tek alınır ve kızgın yağda çatal yardımıyla kendi etrafında döndürülerek gül şekli verilir ve rengi dönene kadar kızartılır.
  8. Hamurlar soğduktan sonra üzerine soğuk şerbet dökülerek servis edilir.
AFİYET OLSUN…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Emin Taşkın