Cennet Künkü
HAMURLARI AÇMAK İÇİN:
- 1 su bardağı nişasta
1 su bardağı un
ŞERBETİ İÇİN:
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 2,5 su bardağı su
- 1 dilim limon
KIZARTMAK İÇİN:
- Sıvı yağ
YAPILIŞI:
- Şerbeti için şeker ve su karıştırılır. İçine limon dilimi atılarak kaynatılır.
- Şerbet iyi kaynadıktan sonra Ocaktan alınarak soğumaya bırakılır.
- Hamuru için yumurtalar, zeytinyağı, yoğurt, tuz, kabartma tozu karıştırılır.
- Kontrollü olarak unu katılarak yoğurulur. Hamur 5 bezeye ayılır.
- 5 beze de nişasta ve un karışımının üzerinde incecik açılır.
- Yufkalardan iki parmak kalınlığında şeritler kesilir. Kurumaması için üzeri kapatılır.
- Şeritler tek tek alınır ve kızgın yağda çatal yardımıyla kendi etrafında döndürülerek gül şekli verilir ve rengi dönene kadar kızartılır.
- Hamurlar soğduktan sonra üzerine soğuk şerbet dökülerek servis edilir.
AFİYET OLSUN…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder