30 Aralık 2016 Cuma

MUZLU KREP

MUZLU KREP





Muzlu Krep tarifi için malzemeler
Malzemeler
  • 1 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 1.5 çay bardağı süt
  • 6 yemek kaşığı sürülebilir çikolata
  • 2 muz
Üzeri için
  • Toz Antep fıstığı
Muzlu Krep hazırlanışı
Un, yumurta, şeker, zeytinyağı ve sütü pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpın. Yapışmaz tavaya 1 kepçe krep hamuru dökerek yayın. Her iki tarafını çevirerek orta ateşte pişirin. Harç bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Hazırladığınız krep hamurlarının üzerlerine sürülebilir çikolata sürün Kabuklarını soyduğunuz muzları bütün olarak ortalarına yerleştirip rulo şeklinde sarın. Üzerine Antep fıstığı serpin. Dilimleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Emin Taşkın