MANTARLI SUFLE
Malzemeler
- 500 gram mantar,ince doğranmış
- 10 cl krema
- 10 ml süt
- 6 adet yumurta
- 2 çorba kaşığı tereyağ
- 1 adet soğan
- 2 dilim jambon
- Tuz
- Karabiber
- 1 çay kaşığı köri
- 80 gr rendelenmiş rokfor peyniri
Yapılışı
Bir tavaya tereyağını koyun.Bu yağda sırası ile rendelenmiş soğanı,mantarları,dilim jambonları soteleyin.Ayrı bir kasede krema,süt,6 adet yumurta,rendelenmiş rokfor peynirini,tuz,karabiber ve köri ekleyerek iyice çırpın.Sotelenen malzemeleri sufle kaplarına paylaştırın.Üzerine kremayı döküp,önceden ısıtılmış fırında pişirin.Sıcak olarak servis yapın.Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder